Fenyő és nyomott mintás beltéri ajtó

Megtekintés Rács Lista

10-18/58 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

10-18/58 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FENYŐ ÉS NYOMOTTMINTÁS BELTÉRI AJTÓ

A beltéri ajtó körültekintő megválasztására érdemes időt és figyelmet fordítani. Egy rosszul megválasztott ajtó nemcsak a praktikum szempontjainak képtelen megfelelni, hanem az esztétikai elvárásainktól is elmaradhat. A kategóriában fenyő és nyomottmintás beltéri ajtók kapnak helyet, ismerjük meg őket!

A beltéri fenyőajtók általában luc- vagy borovi fenyő felhasználásával készülnek. Az ilyen beltéri ajtók rendkívül hangulatos teret képesek teremteni, hiszen a frissen beépített tokok és ajtólapok illatát is érezhetjük. Ennek a faanyagnak köszönhetően a természetesség valódi érzése költözik az otthonunkba, melegebb hatást biztosítva számunkra. A természetes fenyőnek köszönhetően az otthonunk barátságosabbá válik, ráadásul az ilyen felületek tapintása is kellemesebb. Míg a dekorfóliával készített beltéri ajtók csupán a természetesség látszatát képesek kelteni, addig a fenyőajtók az igazi természetességet képviselik. A valódi fenyőfából készült beltéri ajtókra dekorációs elemként tekinthetünk, amelyek szebbé és igényesebbé varázsolják az otthonunkat. Természetesen felvetődhet a kérdés, hogy a luc- vagy a borovi fenyőből készült beltéri ajtókat érdemes előnyben részesíteni. Esztétikai szempontból nincs túl nagy eltérés, mindkét fenyő gyönyörű mintázattal rendelkezik. Az anyagsűrűség tekintetében azonban jelentősebb a különbség, ugyanis a borovi fenyő lassabban növekszik, így a gyártósorra kerülő faanyag is hosszabb életet élt meg. Ez magyarázza, hogy a borovi fenyőből készült ajtók anyagsűrűsége magasabb, vagyis az ilyen fából készült beltéri ajtók masszívabbak, ráadásul a várható élettartamuk is magasabb.

A természetes fából készült beltéri ajtók kapcsán azt szoktuk mondani, hogy a fenyőfa a halála után is él; az ilyen ajtók kiváló szigetelőnek bizonyulnak mind hőszigetelés, mind hangszigetelés szempontjából, ugyanakkor lehetővé teszik a helyiségek természetes légcseréjét is, ezzel csökkentve a falpenész megjelenésének valószínűségét. Mindemellett érdemes azt is megemlíteni, hogy a természetes faanyagból készült fenyőajtók relatív egyszerűen javíthatók kisebb sérülések esetén. Ugyanakkor el kell mondani azt is, hogy a természetes faanyagból készült beltéri ajtók megfelelő felületkezelést igényelnek. Amennyiben kezeletlen felülettel rendelkező ajtót választunk, mindenképpen érdemes elvégeznünk ezt a munkát. Ha nem szívesen végeznénk saját magunk ezt a feladatot, abban az esetben bízzuk szakemberre! A megfelelő felületi kezelés garantálja az ajtó hosszú élettartamát, illetve védi a nedvesség károsító hatásaival szemben.

Természetesen beszélni kell a nyomottmintás beltéri ajtókról is. Érdemes tudni, hogy ezek az ajtók kifejezetten kedvező áron vásárolhatók meg, így kiváló ár-érték aránnyal büszkélkedhetnek.

A nyomottmintás beltéri ajtók esetén az ajtószerkezetekre egy fólialap kerül, ami tulajdonképpen egy természetes faanyagot ábrázoló, kiváló minőségű fénykép. Mindez azt jelenti, hogy minden egyes ajtónk tökéletesen egyforma lesz. Természetesen mindenki maga döntheti el, hogy ez inkább előny vagy inkább hátrány a lakberendezésben. Ha az egységesség hívei vagyunk, az esetben ez előnyként említhető, de ez a megoldás kevésbé kínál természetes összhatást... Emellett a nyomottmintás beltéri ajtók számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amit mindenképpen érdemes megemlíteni velük kapcsolatban. Ezek az ajtók olyan fóliát tartalmaznak, amelyek nagyszerűen dacolnak az UV-sugarakkal szemben, vagyis nem kell attól tartanunk, hogy a felületük megfakul, esetleg megsárgul. Kiváló szolgálatot tehetnek a fürdőszobák nyílászárójaként is, ahol egyes ajtótípusok, a párás környezet miatt, károsodhatnak. A fóliának köszönhetően ezek az ajtók nem igényelnek felületgondozást; tulajdonképpen nincs is más teendőnk velük kapcsolatban, csupán olykor-olykor meg kell tisztítanunk a felületüket, illetve gondoskodnunk kell a mozgóalkatrészek olajozásáról. Magát a tisztítást egy közönséges nedves ronggyal is elvégezhetjük; makacs szennyeződések esetén használjunk nem maró hatású háztartási tisztítószert!

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található fenyő- és nyomottmintás beltéri ajtók nagyszerű választást jelenthetnek számunkra, ha kiváló ár-érték aránnyal rendelkező megoldásokat keresünk. Ismerjük meg őket, és válasszuk az igényeinknek leginkább megfelelőt!