Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Lépcsőházi bejárati ajtó

Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

LÉPCSŐHÁZI BEJÁRATI AJTÓ

A lépcsőházi bejárati ajtók panellakásokban, társasházakban használatos nyílászárók. Amellett, hogy a ki-bejárást teszik lehetővé, ugyanis ezen keresztül közlekedhetünk a lépcsőház és a lakás között, nagyon fontosak a lakásban lakók biztonsága szempontjából is. A lépcsőházi bejárati ajtók nincsenek kitéve az időjárás viszontagságainak, de hang- és hőszigetelést kell biztosítaniuk a lakás számára.

Amikor a régi típusú panellakásokra gondolunk, mindannyiunknak egy egyszerű felépítésű, kukucskálóval ellátott, fehér vagy barna bejárati ajtó jut eszünkbe. Azonban egy kicsit továbbgondolva a témát rádöbbenünk, rendkívül fontos a lépcsőházi bejárati ajtó kiválasztása, biztonsága, mert ez az egyetlen pajzsunk az illetéktelen látogatók ellen. Minden lakáshoz a megfelelő ajtó kiválasztása a biztonság garanciája.

Az ajtóknak, sok más mellett, esztétikai szerepük is van, érdekessé is tehetik a sima falakat, ezért megkülönböztetett figyelmet érdemelnek. A klasszikusnak számító fa mellett műanyagból és különféle fémekből is történhet a gyártásuk. Használatát, hő- és hangszigetelési képességeit természetesen befolyásolja az ajtó anyaga. Legnépszerűbbek a fémből készült modellek.

A lépcsőházi bejárati ajtók egyszárnyúak. Megkülönböztethetünk jobbos és balos nyílásirányt. A lakás belterét, a lakás helyiségeinek beosztását kell figyelembe vennünk akkor, amikor arról kell döntenünk, hogy jobbról vagy balról nyitható ajtót választunk.

Méretük változó, éppen ezért lakásfelújításkor mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet, azonban a legtöbb modell szélessége 95-100 centiméter, magasságuk pedig 200-210 centiméter. Amennyiben már adva van a beépített ajtó, a megvásárolt lakás tervezői, kivitelezői révén, akkor sem árt, ha ismerjük a dimenzióit, ugyanis a bútorszállítás sokszor csak ezen keresztül történhet,

Az ajtótok szerkezetének felépítésében is különböznek a bejárati ajtók. Az ajtótok tartja meg és rögzíti a falba az ajtószárnyat. Biztonsági szempontból rendkívül fontos a szerepe. Jellemzően tömítőgumival látják el a gyártók az ajtó és az ajtótok érintkezési sávjait. A minőségi nyílászárókba egy horganyzott acélmerevítőt helyeznek el, ez garantálja a zökkenőmentes működést, nem vetemedik, nem hajlik meg, és jól illeszkedik egymáshoz a tok és a szárny. Hagyományos értelemben küszöbről nem beszélhetünk ezeknél az ajtóknál, ugyanis a küszöb valójában az ajtótok padlóval érintkező része. Kialakítása változó.

Ezek az ajtók csapadék- és páramentes környezetben kerülnek beépítésre. A fémajtókról tudjuk, hogy festettek, ez a festék örökösnek mondható, későbbi ápolásra, tartósításra nem lesz szükség, ha csak valamilyen sérülés vagy karcolás nem keletkezik az ajtón.

A termék csomagolásán feltüntetik a gyártók az ajtó súlyát, szélességét és magasságát, színét és anyagát. Elolvashatjuk továbbá, milyen tartozékokat kell/lehet mellékelni a megvásárolt ajtóhoz, mint például kilincset, vagy a lakás számát és a tulajdonos nevét tartalmazó táblákat.

A bejárati ajtóknál a szervizelés és a garancia ugyanolyan fontos, mint a műszaki termékeknél, televíziónál, mosógépnél stb. Mindig ellenőrizni kell az akadálymentes működést, ha valami rendellenességet érzékelünk, érdemes szakembert hívni vagy kenőolajjal ellátni az akadozás, nyikorgás helyén.

Szigetelés tekintetében elmondhatjuk, hogy a szigetelőanyagot egyfelől az ajtószárny tartalmazhatja, másfelől a tok és az ajtószárny köré helyezett gumitömítés. Amennyiben a lépcsőház nem fűtött, a hőszigetelési képessége kiemelten fontossá válik a lépcsőházi ajtónknak.

Szállításuk védőfóliával borítva történik, semmilyen sérülés, karcolás nem érheti őket szállítás során. Az ajtó beépítése vagy új lakás falába történik, ez az egyszerűbb és kényelmesebb mód, vagy pedig lakásfelújítás során a régi bejárati ajtót egy új váltja fel. Ilyen esetben a régi ajtó dimenzióit követheti az új, ellenkező esetben falat kell bontanunk, vagy toldanunk, ám ez cseppet sem könnyű és egyszerű feladat.

Tisztításuk egyszerű és könnyű. Sima felületekről lévén szó, mindenféle szennyeződés, maszat könnyen és gyorsan eltávolítható róla. A maró hatású tisztítószereket mellőzni kell, mivel festett felületűek az ajtók. Természetesen a lépcsőház felől éri több szennyeződés a nyílászárót, így a külső felületének tisztaságára nagyobb gondot kell fordítanunk.

Széles és bőséges a kínálat, vásárlás előtt kérjük ki szakember véleményét, majd nézzünk utána a gazdag kínálatnak, és hozzunk döntést! Ne feledjük, ezeket az ajtókat hosszú időre vásároljuk, naponta sokszor használjuk, ezért érdemes egy minőségi és megbízható modellt beszerezni. Válogassunk kedvünkre a lépcsőházi bejárati ajtók nagy választékából!