Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Bejárati ajtó

Megtekintés Rács Lista

1-9/129 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/129 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

BEJÁRATI AJTÓ – BIZTONSÁG ÉS IGÉNYESSÉG

Ha bejárati ajtót szeretnénk vásárolni, mindenképpen olyan termék mellett szeretnénk dönteni, ami képes garantálni a biztonságunkat.

A bejárati ajtó elsődleges feladata a saját biztonságunk, sértetlenségünk, illetve az anyagi javaink védelme. Sőt, a korszerű bejárati ajtókkal szemben ennél még több elvárást támasztunk. Fontos, hogy az ajtó megfelelő hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezzen, hosszútávon problémamentes működést szavatoljon, de az esztétikai szempontok is komoly jelentőséggel bírnak. Egyáltalán nem mindegy, hogyan fest maga az ajtó, hiszen meg fogja határozni a házunk és a lakásunk küllemét.

Sokféle megoldással találkozunk, különböző anyaghasználattal rendelkező bejárati ajtók állnak rendelkezésünkre. Elsőként ismerkedjük meg az egyre népszerűbb műanyag bejárati ajtókkal!

MŰANYAG BEJÁRATI AJTÓK

A műanyag bejárati ajtók hirtelen jött népszerűsége nem volt véletlen; a kedvező áruk mellett a kiváló hőszigetelő tulajdonságuk segítette az elterjedésüket. Kifejezetten széles árupaletta áll rendelkezésre belőlük, így könnyedén megtalálhatjuk azt a típust, ami a leginkább megfelel az igényeinknek és az ízlésünknek. Nem igényel különösebb felületgondozást, tulajdonképpen csak arról kell gondoskodnunk, hogy a lerakódott koszokat nedves törlőronggyal és némi általános tisztítószerrel eltávolítsuk…

Habár kiváló technikai jellemzőkkel rendelkeznek, sokan inkább mellőzik őket, mondván, kifejezetten rideg hatást keltenek, a felületük pedig idővel porózussá válhat, megfakulhat, karcolódhat. Való igaz, hogy a műanyag látszata tömegtermékként hat, azonban a kisebb-nagyobb sérülések és az évtizedes használat nyomai minden más típuson is meg fognak látszódni… Érdemes tudni velük kapcsolatban, hogy kiváló záródással rendelkeznek, ennek köszönhetően remek hőszigetelő tulajdonságot tulajdoníthatunk nekik, azonban a természetes szellőzést nem biztosítják. Emiatt rendszeres szellőztetésre vagy szellőztetőrendszerre lehet szükség. Anyaghasználatukból adódóan a biztonságtechnikai szempontokat kevésbé képesek kielégíteni.

FA BEJÁRATI AJTÓ

Természetesen szót kell ejteni a legismertebb megoldásról; a fa bejárati ajtók ma is népszerűek, nem véletlenül. Számos előnyös tulajdonságuknak, illetve igényes megjelenésüknek köszönhetően sokan döntenek mellette. A természetes fa tökéletes választást jelent mindazok számára, akik előszeretettel veszik körül magukat természetes anyagokkal. A természetes fa egyik nagy előnye, hogy, könnyű megmunkálhatóságának köszönhetően, széleskörű méret- és formaválaszték kialakítását teszi lehetővé, így gyakorlatilag bármelyik belsőépítészeti stílushoz megtalálhatjuk a számunkra tökéletes fa bejárati ajtót. Legyen szó akár rusztikus vagy minimál stílusról, a faajtók szerencsés választást jelenthetnek. A fa bejárati ajtók, kiváló hőszigetelő tulajdonságaiknak köszönhetően, kiválóan alkalmasak energiatudatos otthonok megteremtésére. Önmagukban a fa bejárati ajtók nem nyújtanak sokkal nagyobb védelmet az illetéktelen behatolásokkal szemben, mint a műanyag ajtók, viszont fémszerkezeti megerősítéssel már kiváló biztonságtechnikai megoldásként tekinthetünk rájuk.

ALUMÍNIUM BEJÁRATI AJTÓK

Az alumínium bejárati ajtók számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, ami miatt helyük van egy ilyen összefoglalásban. Anyaghasználatuknak köszönhetően a várható élettartamuk kifejezetten hosszú, a felületük ellenálló a különböző behatásokkal szemben. Nem igényelnek különösebb felületkezelést, tulajdonképpen csak az időnkénti tisztításról kell gondoskodnunk. Mivel ellenállók az időjárás viszontagságaival szemben, így kültéri használat esetén is jó választásnak bizonyulnak. Meg kell említeni azonban, hogy lényegesen magasabb árat kell fizetnünk azokért az alumínium bejárati ajtókért, amelyek megfelelő hőszigeteléssel és biztonságtechnikai adottságokkal rendelkeznek. Acélelemek használata nélkül az alumínium bejárati ajtók nem sorolhatók a legbiztonságosabb megoldások közé.

ACÉL BEJÁRATI AJTÓK

A felsorolás végén eljutottunk a legbiztonságosabbnak tekinthető megoldáshoz, az acél bejárati ajtókhoz. Mivel fizikai, kémiai és mechanikai ráhatásokkal szemben rendkívül magas ellenálló képességgel rendelkeznek, ezért nagyszerű választást jelentenek abban az esetben, ha garantálni szeretnénk az otthonunk biztonságát. Emellett meg kell említeni a tűzgátló tulajdonságukat, aminek köszönhetően még inkább szolgálni képesek a biztonságunkat. Esetükben nem kell deformálódástól és vetemedéstől tartani. Persze meg kell említeni a negatív tulajdonságot is… Az acél bejárati ajtó esetében a megfelelő hő- és hangszigetelés némi nehézséget okozhat, ezért speciális megoldásokra van szükség. Részben ez magyarázza, hogy a különböző termékek árai jelentősen eltérhetnek egymástól. Gyakran találkozhatunk faborítással rendelkező acélajtókkal is, amelyek a két típus előnyös tulajdonságait ötvözik sikeresen.

Felvetődik a kérdés, hogy melyik típust válasszuk, illetve milyen tulajdonságokat vegyük szemügyre, ha bejárati ajtót szeretnénk vásárolni. Mindenképpen érdemes szem előtt tartani, hogy a bejárati ajtót kültéren vagy lépcsőházban szeretnénk elhelyezni; így könnyebben döntést hozhatunk, mennyire fontos számunkra a hőszigetelő tulajdonság, stb.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk az igényeinknek és elvárásainknak tökéletesen megfelelő bejárati ajtókat.