Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Zár és zárbetét

Megtekintés Rács Lista

1-9/110 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/110 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ZÁR ÉS ZÁRBETÉT

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálata rendkívül bőséges zárak és zárbetétek terén is, szinte mindenféle vásárlói igényt ki tud elégíteni. Az egyik leggyakoribb az ajtó szerkezetébe beépített bevésőzár, ami lehet egy, vagy akár több cilinderzárral felszerelve, emellett mechanikus zárnyelvet is tartalmaz. Ezeket a zárakat stabilitás és megbízhatóság jellemzi. Gyakorlatilag bármilyen anyagból készült ajtóba beszerelhetők.

Vannak úgynevezett biztonsági ablak- és ajtózárak, amelyek nagyfokú védelmet nyújtanak a betolakodók ellen. Ezeket nem csupán ajtókra, hanem kapukra, ablakokra, sőt tetőablakokra, valamint emelő- és tolóablakokhoz is fel tudjuk szerelni. Annak ellenére, hogy ezek a zárak rendszerint acélból készülnek, mégis megjelenésükben nagyon kecsesek, elegánsak. Több színben elérhetők, hogy a nyílászárónkhoz leginkább illő modellt ki tudjuk választani. Általában univerzálisak, vagyis mind jobb oldali, mind bal oldali kialakítású nyílászáróknál felszerelhetők.

Az elektromos ajtózárak jellemzője, hogy elektromos áram segítségével nyithatók, a nyitás és zárás történhet egyetlen impulzusra, vagy akár addig, amíg az áramot kapja a szerkezet.

A modern technikai fejlődésnek köszönhetően vannak már ujjlenyomat-olvasóval rendelkező zárak is, ezek elemmel működnek, egy OLED-kijelző segítségével történik a kommunikáció a felhasználó és a zár között. A billentyűzeten át, egy titkos csatornán keresztül tudjuk ellenőrizni azt is, hogy biztonságban van-e otthonunk. Egy felhasználó maximálisan két ujjlenyomattal tud regisztrálni, és egy biztonsági kódot használhat. Akár úgy is be lehet állítani, hogy egy meghatározott időintervallumon belül engedje be a tulajdonost, illetve a felhasználót. A beállításokat a kijelzőn tudjuk elvégezni. Az ujjlenyomat olvasását cserélhető elem működteti. Az ujjlenyomat-olvasóval ellátott zárak célszerűek, és kiváltképp egyszerűbb kezelést tesznek lehetővé, így nagyon hasznosak idősek, illetve gyerekek számára.

Vannak olyan elektronikus zárak is, amelyek vagy PIN kód bevitellel, vagy TSE-E kulccsal is használhatók.

Egy elektronikus zár beszerzésével kiváltható, a mindenkinek sok bosszúságot okozó súlyos és nehezen kezelhető kulcscsomó. A beszerelése rendkívül egyszerű, talán nyugodtan állíthatjuk azt is, hogy a szerelést mi magunk is el tudjuk végezni, nem kell hozzá szakembert hívni. Így megszabadulhatunk a kulcsvesztés problémájától, megszűnnek az örökös zárcserével járó kiadások is.

Szóljunk még a zárbetétekről is! Ezekből is nagyon gazdag a termékpaletta a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában, éppen ezért a laikus számára nem is mindig könnyű eligazodni a különféle típusok között. A helyzetet az is nehezíti, hogy csupán kinézet alapján lehetetlen különbséget tenni a kevésbé minőségi és a jó minőségű zárbetétek között. Ezzel szemben a prémium darabok kulcsmásolás elleni kódkártyás védelemmel is rendelkeznek, emellett fúrásvédelemmel is el vannak látva, és pontfúrt kulccsal tudjuk zárni őket. Egyszerű és kényelmes a használatuk, akkor is csukhatók és nyithatók, ha a másik oldalon benne maradt egy másik kulcs. A biztonságot szavatolja az is, hogy fúrásvédelemmel és letapogatás elleni védelemmel van ellátva.

A zárhoz, rendszerint, egy kártyát mellékelnek, ez tartalmazza a kódot, ami a kulcsmásolást hivatott megakadályozni. Válogassunk és vásároljunk kedvünkre a zárak és zárbetétek gazdag kínálatából!